Egyre többen csatlakoznak a Paktumhoz

Csütörtök délután tartották a Hódmezővásárhelyi Foglalkoztatási Paktum fórumát a Fekete Sasban. A nyilvános eseményen szó esett a Paktum általános céljairól, amely természetesen a foglalkoztatás, és az elhelyezkedés témái köré csoportosult. Kiemelten foglalkoznak azzal, hogy a hiányszakmák szakembereit Hódmezővásárhelyre csábítsák, illetve, hogy a hátrányos helyzetűek is munkát kaphassanak.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a projekt kezdeményezettje konzorciumban a Csongrád Megyei Kormányhivatallal megnyert egy Terület és Településfejlesztési Operatív pályázatot, az ESZA (Európai Szociális Alap) finanszírozáséban, ami a helyi foglalkoztatási együttműködésről szól. A röviden paktumnak nevezett projektet még decemberben írták alá a felek.

Orvosné Bánvölgyi Éva

Elsőként Orvosné Bánvölgyi Éva szakmai vezető ismertette, hogy két új vállalkozás a ME-NA BT. és a Rónasági Pékség csatlakozott a foglalkoztatási paktumhoz, így huszonegy tagról huszonháromra bővült a tagok száma. Elmondta azt is, hogy további öt cég nyújtotta be csatlakozási szándékát. Az alapító okirattal, a szervezeti és működési szabályzattal, valamint az ügyrenddel is minden jelenlévő egyetértett.

Ez az együttműködés – amelynek teljes neve „Hódmezővásárhelyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása”, azonosítója: TOP-6.8.2-15-HM1-2016-00001 – lehetővé teszi, hogy a munkaerőpiac különböző szereplőinek projektjei és tevékenységei egymást erősítsék, hatékonyabbá tegyék.

A paktum működése óta folyamatosan érkeznek javaslatok. Ezek leginkább az infrastrukturális fejlesztések, a hiányszakmák szakembereinek Hódmezővásárhelyre csábításával, valamint az ipari park fejlesztésével kapcsolatosak. Az átfogó célok közé tartozik a képzett munkaerő biztosítása, valamint a munkaerő piaci mobilitás támogatása is.

A Kormányhivatal feladata a megfelelő munkaerő biztosítása a Paktumnak. A célcsoportok az álláskereső hátrányos helyzetű emberek, valamint azok, akik inaktívak. /Hátrányos helyzetűek közül néhány példa: 25 év alatti, alacsony iskolai végzettségű, vagy megváltozott munkaképességű./ Több támogatást is nyújtanak a leendő munkavállalók felé, ilyen a képzési költségtámogatás, utazási támogatás, vagy ha az adott személy 100 km-nél nagyobb távolságban talál munkát, akkor az albérlet hozzájárulás, természetesen meghatározott ideig –foglalta össze a lényeget Bereczki Pál, a Csongrád Megyei Kormányhivatal osztályvezetője.

Bereczki Pál

Egy ilyen fórum elsődleges feladata a tájékoztatás, valamint a nyilvánosság, hogy biztosítják a tagok között a megfelelő információáramlást. A véleménynyilvánítás kiemelt fontosságú, és ezzel a joggal többen is éltek.

Szabó Károly

Szabó Károly a Hódmezővásárhelyi Ipartestület elnöke, valamint a Megyei Szakképzési Tanács tagja szerint nincs elég munkavállaló. Kérdése arra irányult, hogy hogyan lehet a megfelelő helyre irányítani a munkavállalókat, oda, ahol van rájuk igény? Orvosné Bánvölgyi Éva válasza az, hogy erre van akcióterv, és a paktum pont az az összefogás, amely segít jó irányba terelni a munkavállalókat. Sokszor találkoznak a munkáltatók azzal, hogy a munkát vállalni akarók papíron rendelkeznek a megfelelő képesítésekkel, a valóságban viszont nincs megfelelő kompetencia. Ezért figyelnek oda a megfelelő szakképzésre is, ezt koordinálja a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, fejtette ki Fetzer Gábor, a Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyi Városi Szervezetétől.

Fetzer Gábor

Oskovics György

Oskovics György, a Hód-Work Magyarország Szociális Szövetkezet és a Hód –manufaktúra elnöke arról érdeklődött, hogy gondolnak-e arra, hogy a nyugdíjasokat is foglalkoztassák? Továbbá adnak-e segítséget a vállalkozásoknak a pályázatok beadásában, mellyel a támogatásokat lehet igényelni? Milyen a kapcsolat a Munkaügyi Hivatallal? Orvosné Bánvölgyi Éva válasza az, hogy a nyugdíjasok foglalkoztatása projektötlet kategóriába tartozik. A pályázatokkal kapcsolatban fel lehet keresni a Paktum Irodát, a Kossuth tér 2-es szám alatt, ahol mindenben segítenek, azonban a pályázatírás egy külön szakma, ezzel kapcsolatban nem vállalnak felelősséget. A Kormányhivatallal napi szinten van kapcsolat, és arra is kérték a jelenlévőket, hogy aki találkozik inaktív lakosokkal (munkával nem rendelkező) az irányítsa a Munkaügyi Hivatalba.

Sós Árpád

Sós Árpád, a Flamand Pékáru Kft, és a Lendület Szociális Szövetkezet képviseletében szólalt fel, és kérdése arra irányult, hogy ha egy cég beadja csatlakozási szándékát, akkor mennyi idő után veszik fel, és ha sikerül mennyi idő után kapják meg a támogatást? Orvosné Bánvölgyi Éva válasza, hogy fontos tudni, hogy attól mert valaki nem tagja a Paktumnak, még jogosult a támogatásokra. A tagság előnye, hogy minden információt megkap első kézből. Szándéknyilatkozattal lehet jelentkezni a Paktumba, melyet a következő találkozó alkalmával elbírálnak. A munkáltató az első három hónapban kipróbálja a munkavállalót, nyolc hónapig kap rá támogatást, majd utána négy hónapig továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a munkavállaló felé – foglalta össze a szakmai vezető.

Forrás: promenad.hu