Megnyílt a Paktum Iroda

Megnyílt a Paktum Iroda Hódmezővásárhelyen, melynek feladata a minőségi munkahelyek kialakítása, a munkaerő mobilitásának biztosítása és a munkaerőpiac bővítése Hódmezővásárhelyen.


A Paktum Iroda a Városi Irodaházban található.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a projekt kezdeményezettje konzorciumban a Csongrád Megyei Kormányhivatallal megnyert egy Terület és Településfejlesztési Operatív pályázatot, az ESZA (Európai Szociális Alap) finanszírozáséban, ami a helyi foglalkoztatási együttműködésről szól. A röviden paktumnak nevezett projektet még decemberben írták alá a felek.

A Kossuth tér 2. szám alatti épület II. emeletén várják az ügyfeleket.

A foglalkoztatási paktum egy Európai Uniós gyakorlat, amelynek keretében a munkaadók, az önkormányzatok, a szociális intézmények, a civil szervezetek, valamint a kormányhivatal közös stratégia mentén összehangolják tevékenységeiket az adott térség foglalkoztatási és gazdasági helyzetének fejlesztése céljából.

Ez az együttműködés – amelynek teljes neve „Hódmezővásárhelyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása”, azonosítója: TOP-6.8.2-15-HM1-2016-00001 – lehetővé teszi, hogy a munkaerőpiac különböző szereplőinek projektjei és tevékenységei egymást erősítsék, hatékonyabbá tegyék. A foglalkoztatási paktum egy nyitott együttműködési forma, azaz bármelyik szervezet csatlakozhat a helyi partnerséghez.

Hegedűs Zoltán

„A projekt célja, hogy a vállalkozói igényeket és a munkaügyi központ által végzett tevékenységeket szinkronba tudjuk hozni. A Paktum Iroda feladata az, hogy összegyűjtse azokat az információkat a vállalkozásoktól, a versenyszférától, amellyel tudja támogatni, segíteni a munkaügyi központ munkáját. Ezáltal el tudjuk azt érni, hogy olyan képzések, támogatások legyenek elérhetőek a vásárhelyi vállalkozások számára, amelyekre valóban igény van, amelyek valóban segítik a gazdasági fejlődésüket” – fogalmazta meg Hegedűs Zoltán alpolgármester hétfőn a Paktum Iroda bemutatásakor.

Fazekas Ferenc

A munka a Városi Irodaházban (Hódmezővásárhely, Kossuth tér 2., II. emelet) zajlik, ahol hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, illetve pénteken 13:30-ig várják az iroda munkatársai, Kérdőné Kovács Eszter és Fazekas Ferenc egyelőre elsősorban a vállalkozások képviselőit, hogy csatlakozhassanak a paktumhoz.

Kérdőné Kovács Eszter

Elsősorban azoknak a vállalkozásoknak lehet ez a szervezet hasznos, amelyek létszámot szeretnének bővíteni, illetve munkaerőhiánnyal küszködnek. Fontos, hogy ezek a vállalkozások, elmondják, mire van igényük, hiszen ennek függvényében tud lehetőségeket, képzéseket indítani a munkaügyi központ. A támogatások elindulásával már magánszemélyek is ellátogathatnak a Paktum Irodába.

ÉR.

Forrás: promenad.hu